03.12.2010

Про впровадження програми розвитку дітей старшого дошкільного віку "Впевнений старт"

Наказ МОН №1111 від 23.11.10 року
МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ
НАКАЗ
№ 1111 від 23 листопада 2010 року
Про впровадження програми розвитку дітей
старшого дошкільного віку "Впевнений старт"
На виконання Закону України "Про дошкільну освіту", зокрема щодо обов'язковості дошкільної освіти для дітей старшого дошкільного віку, та забезпечення необхідних умов функціонування і розвитку дошкільної освіти, впроваджуючи рішення І Всеукраїнського з'їзду педагогічних працівників дошкільної освіти про схвалення програми розвитку дітей старшого дошкільного віку "Впевнений старт", наказую:

1. Надати програмі розвитку дітей старшого дошкільного віку "Впевнений старт" (далі Програма) гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України".

2. Міністерству освіти і науки Автономної Республіки Крим, управлінням освіти і науки обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій:

2.1. Довести зазначену програму до відома дошкільних і загальноосвітніх навчальних закладів, які здійснюють підготовку дітей п’ятирічного віку;
2.2. Визначити по чотири базових навчальних заклади (по два дошкільних і по два загальноосвітніх (по одному в сільській місцевості та по одному в міській), які узагальнюватимуть матеріали щодо впровадження даної Програми;
2.3. До 15 червня 2011 року надіслати до Міністерства освіти і науки узагальнені матеріали по впровадженню Програми.
3. Контроль за виконанням наказу покласти на Першого заступника Міністра Б.М. Жебровського.
Міністр Д.В. Табачник
 
Міністерством освіти і науки України після обговорення, доопрацювання та схвалення програми розвитку дітей старшого дошкільного віку "Впевнений старт" на І Всеукраїнському з'їзді педагогічних працівників дошкільної освіти, даній Програмі надано гриф "Рекомендовано Міністерством освіти і науки України" (наказ № 1111 від 23.11.2010 року).

Дана Програма рекомендована для всіх, хто здійснює освітню діяльність дітей старшого дошкільного віку. При цьому, педагоги вільні у прояві творчого підходу до вибору методів і прийомів проведення освітньої діяльності.

Після узагальнення матеріалів по впровадженню Програми "Впевнений старт", до неї буде внесено всі пропозиції.

Комментариев нет:

Отправить комментарий